Worden oude, traditionele geneeswijzen weer modern?

Worden oude, traditionele geneeswijzen weer modern?

imageimageimage

Onze tweede dag in India was er een met veel indrukken.

Na een heerlijk ontbijt met verse papaya en watermeloen kregen we een rondleiding op het TDU. Het Trans Disciplinair Institute.

Het instituut heeft tot doel om de oude traditionele geneeswijzen en kennis een plek te geven in de huidige gezondheidszorg.

Een van de grondleggers, Dr Shankar hield een inspirerende introductie over hun visie; Op een holistische manier naar mens en dier kijken daarbij gebruik makend van de componenten uit de natuur.

Onze groep uit Nederland is vanwege het antibiotica reductievraagstuk geïnteresseerd in deze visie en op zoek naar kennis om open natuurlijke manier ons vee te kunnen behandelen.

Dr Shankar vertelde dat kennis over microben verandert en daardoor ook de rol van antibiotica.
Antibiotica controleert ongewenste bacteriën in onze dieren en omgeving maar reduceert ook gewenste gezonde bacteriën. Op deze manier kunnen evenwichten verstoord raken.

Moderniteit is altijd verbonden met traditie hier liggen haar wortels. Onze bron is de evolutie en tradities. We moeten ontdekken dat managen van ons vee met oude tradities eigenlijk modern is volgens Dr. Shankar.

Hier gaat mijn hart harder van kloppen, hiervoor ben ik in India. Om kennis op te doen over nieuwe manieren om dieren te genezen en gezond te houden.

Manieren die goed zijn voor het dier, de mens en haar omgeving.

 

 

 

 

By |2015-04-26T11:58:29+00:00April 26th, 2015|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment